Eerste rijles vond ik toch nog best wel spannend

Eerste rijles

Eerste rijles Ik kan mij mijn eerste rijles nog ongelofelijk goed herinneren. Het is inmiddels alweer een half jaar geleden, maar ik kan nog zo goed voor me halen hoe spannend ik het vond. Zelf had ik de hele zomervakantie gespaard om het te kunnen betalen, dus ik keek er ook best wel naar uit. Het fijne aan de rijschool die ik had gekozen, is dat zij op hele korte termijn een plekje voor mij hadden. Daardoor kon ik super snel beginnen en voor ik het wist zat ik voor de eerste keer achter het stuur. De instructeur die naast mij zat heeft me toen eerst verschillende dingen uitgelegd over de houding die je moet aannemen. Daarna was het tijd om echt de weg op te gaan.

Een succesvolle eerste rijles

Eerste rijles

Tijdens mijn eerste rijles mocht ik zelf sturen, gas geven en remmen. De koppeling bediende hij toen nog voor mij, want dat is vrij lastig om onder de knie te krijgen. Ik vond het zelf erg goed gaan en zo dacht hij er ook over. Naderhand gaf hij mij een indicatie van het aantal lessen dat hij dacht dat ik nodig zou gaan hebben. Dit was een stuk minder dan ik had verwacht, dus dat was mooi meegenomen. Dat heeft mij toch weer flink wat geld gescheeld.

Nog meer zenuwen

Nadat ik mijn eerste rijles had afgerond, ging het allemaal heel erg snel. Voor ik het wist zat ik alweer op de helft van mijn pakket en was het tijd om mijn rijexamen in te gaan plannen bij het CBR. Voordat ik op moest hiervoor was ik erg zenuwachtig, maar gelukkig verdween dat gevoel al snel toen ik eenmaal aan het rijden was. Uiteindelijk heb ik het de eerste keer meteen gehaald en een week later reed ik al rond in mijn eerste eigen auto.