Gebruik jij nog een cd speler?

Vroeger was het onwijs stoer en leuk wanneer je in het bezit was van een cd speler. Dit is in Japan op de markt gebracht in 1982! Het merk Sony was het eerste wat werd uitgebracht en later kwam Philips er ook bij. Daarnaast heeft een cd speler drie belangrijke mechanische componenten waaraan je het kan herkennen. Dat is een aandrijfmotor, lenssysteem en uiteraard een sporensysteem.

Vroeger kon je er alleen maar muziek mee luisteren. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om foto’s of andere documenten ermee te uploaden. Dit ligt er trouwens wel aan welk exemplaar je kiest. Niet ieder exemplaar heeft deze mogelijkheid.

cd speler

Het gebruiken van een cd speler

Wanneer je een cd speler gebruikt zal je moeten weten dat de cd zelf onwijs snel ronddraait. Met maar liefst 200 tot en met 500 omwentelingen per minuut maakt dit muziek waar. De snelheid hoort natuurlijk wel samen te werken met de lens die hierin verwerkt is. Mocht die namelijk niet goed zijn, dan zal de muziek ook niet goed gespeeld kunnen worden. Dit geldt overigens ook wanneer er krassen op de cd zitten. 

Als je denkt aan een gewone cd speler, dan heb je de discman ook zeer zeker in het bezit gehad! Dit in combinatie met een hoofdtelefoon zorgt ervoor dat jij overal muziek kon luisteren. In 1998 werd dit vervangen voor de bekende MP3 speler.