De modellen wereld breidt zich uit

natuurlijke gezichtsverzorging 14

Tegenwoordig is er steeds meer ruimte voor afwijkende looks en wordt er openlijk gepraat over kwesties als acne. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat jou favoriete model ook gebruik maakt van huidverzorging acne of donkere kringen onder hun ogen hebben. Voor veel mensen en met name jonge vrouwen vormen modellen een belangrijk voorbeeld. Wanneer bijna alle modellen wit, dun, lang en perfect eruit zien is dit een zeer onrealistisch beeld voor schoonheid. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de samenleving en zorgt voor een betere zelfwaardering van jonge en beïnvloedbare mensen. De samenleving bestaat namelijk absoluut niet uit alleen maar lange, dunne mensen zonder inperfecties.

Structureel racisme en een ongezonde standaard

Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer merken met modellen van kleur op de catwalk. Toch is structureel racisme in de modewereld nog een groot onopgelost probleem. Structureel racisme is niet iets wat je als merk graag uitstraalt en met die reden stijgen voor veel merken het aantal niet witte modellen sterk terwijl er weinig tot geen gekleurde medewerkers in dienst zijn voor het merk. Daarbovenop is er in de modewereld ondanks de opkomst van plussize modellen nog steeds een ongezond dunne standaard voor modellen. Dit biedt natuurlijk alles behalve een goed standaard van wat wel of niet mooi is. Ondanks de goede stappen is er dus behoorlijk wat werk aan de winkel.

Dit gaat wel de goed kant op

De modewereld heeft nog behoorlijk wat te verbeteren maar er zijn ook een aantal hele mooie ontwikkelingen. Om te beginnen is het niet meer de standaard om alleen jonge mensen op de catwalk te zien maar ook behoorlijk wat 50 plussers. Verder zijn er modellen met huidproblemen of aandoeningen te zien en bijvoorbeeld mensen met het syndroom van down. Vaak zijn modellen ook een open over menselijke problemen als acne en huidverzorging acne die ze daar dan tegen gebruiken. Modehuizen proberen op allerlei manieren een hogere diversiteit te bereiken en bieden langzamerhand een verantwoordelijk en realistisch voorbeeld voor de maatschappij.