Dit zijn de behandelingen voor uw gebit en mond die u kan doen.

Het kan erg vervelend zijn als je last hebt van je gebit. Zeker bij het ontbijt, lunch en diner wordt je er steeds aan herinnerd, daarom is een periodieke controle zo belangrijk. Dit is een controle elk half jaar. Met een controle kunnen verschillende abnormaliteiten op tijd behandeld worden en hierdoor hoeft niet rond te lopen met pijn of ongemakken. De tandarts Gouda biedt deze verschillende mogelijkheden aan, bekijk de behandelingen online voor meer gespecificeerde informatie. Hierdoor kan je een keuze maken over behandelingen die bij jou passen. Het grote aanbod van behandelingen zorgt ervoor dat je niet van je vertrouwde tandartspraktijk hoeft te wijken voor je gebitszorg. 

Periodieke controle elk half jaar voor de zekerheid. 

Naar de tandarts gaan is niet een gelegenheid waarop je zit wachten. Meestal is het een onderbreking van je drukke schema waarin je echt tijd voor moet reserveren. Maar het is toch belangrijk. De periodieke controle is essentieel voor een gezond gebit waarbij onregelmatigheden sneller opgemerkt kunnen worden, en dus behandeld voordat het uit de hand loopt. Bij een tandvleesontsteking kan de ontsteking doorslaan naar het kaakbot waar het onherstelbare schade kan veroorzaken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig naar de tandarts gaat en niet deze behandeling overslaat. 

Gespecialiseerde behandelingen voor gepersonaliseerde zorg. 

Het kan zo uitkomen dat er voor bepaalde omstandigheden meer en gespecialiseerde zorg nodig is. In de praktijk in Gouda is er de mogelijkheid voor advies van een parodontoloog. Parodontologie is een specialisme dat gericht is op de steunweefsels van de tanden en kiezen, bijvoorbeeld tandvlees, het kaakbot en de vezels. Dit weefsel is nauw betrokken bij de gezondheid van het gebit en is dus erg belangrijk. Een voorbeeld van een probleem in het gebit is parodontitis, wat verlies van kaakbot inhoud. De steunweefsels zijn aangetast wat kan resulteren in verlies van tanden kiezen. Gelukkig is de praktijk in Gouda gespecialiseerd.