Vergoeding gehoorapparaat kan per verzekeraar verschillen

Wanneer u een gehoorapparaat wilt kopen, kan het zinvol zijn om naar de vergoeding voor een gehoorapparaat te kijken. Dit kan namelijk per verzekeraar en verzekering verschillen! Daarbij geldt helaas niet voor ieder gehoorapparaat, dat de verzekeraar een deel van de kosten hiervan zal vergoeding. In zo’n geval dient u zelf voor de volledige financiering van het gehoortoestel te zorgen. Over het algemeen geldt dat de kosten voor een gehoorapparaat voor personen tot 18 jaar volledig vergoed worden. Wanneer u ouder dan 18 jaar bent, zal deze vergoeding nog maximaal 75% zijn. Let wel, dit geldt alleen voor uw basisverzekering.

Het kan een goede optie zijn, om uw basisverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering. Bij sommige verzekeraars wordt een aanvullende verzekering aangeboden, die de kosten voor een gehoorapparaat nog beter dekt. Bekijk de polisvoorwaarden van uw verzekering, om te zien of dit ook voor u geldt! Houd er daarbij rekening mee dat de kosten voor het hoortoestel meetellen in uw eigen risico. Wanneer u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft, zult u alsnog een groot deel van het gehoorapparaat zelf bekostigen.

Alternatieven voor de vergoeding gehoorapparaat

Mocht u niet in aanmerking komen voor een vergoeding voor uw gehoorapparaat, dan kunt u voor een alternatieve oplossing kiezen. Veel leveranciers van gehoorapparaten bieden verschillende financieringsmogelijkheden aan. Zo kunt u voor een financiering van uw gehoorapparaat kiezen, die aansluit bij uw financiële situatie. Informeer bij de leverancier van uw gehoortoestel, welke mogelijkheden zij aanbieden.