Het is weer tijd voor de wintersport

In de wintermaanden is het voor Nederlanders erg populair om te gaan wintersporten. Vooral Oostenrijk trekt veel Nederlanders. Het is door corona voor veel mensen al een tijd geleden dat ze op wintersport zijn gegaan. Met de nieuwe omikron variant leek het in december er naar uit te zien dat het misschien nog een jaar uitgesteld moest gaan worden, maar gelukkig is het anders gelopen. Nog een jaar zonder sneeuwpret in de bergen had voor velen een domper geweest. Het zal voor de wintersporters na de lange pauze weer even wennen zijn om op de berg te staan, maar verleren zal niet gebeuren.

Wat is er nodig voor wintersport

Als herinnering van wat er allemaal moet worden meegenomen voor een wintersportvakantie, wilde ik een basis inpaklijstje maken. Zo kan snowboardkleding natuurlijk niet ontbreken. Snowboardkleding zoals snowboard schoenen komt in veel verschillende soorten en maten. Er zal dus altijd wel iets te vinden zijn wat te betalen is, maar ook nog in de smaak valt. Voor de rest is het handig om warme kleding mee te nemen voor de momenten dat men niet op de berg staat. Naast de juiste kleding is een belangrijke vraag: Een snowboard kopen of huren? Het zal erg afhankelijk zijn per persoon wat zijn/haar antwoord op die vraag is.

Redenen om te kopen of te huren

Een snowboard kopen zal voor veel mensen een grote investering zijn. Het is dan ook wel handig om er goed overna te denken. Een reden om te kopen is als iemand vaak en/of meerdere weken op wintersport gaat. Op het moment dat iemand namelijk telkens het snowboard moet gaan huren, dan is diegene misschien wel meer geld kwijt dan wanneer hij zijn eigen snowboard koopt. Een reden om te huren is bijvoorbeeld als die persoon geen opslagruimte heeft om het board te bewaren of mee te nemen op de vakantie. Het kopen van een snowboard is dan vrij onlogisch. Daarnaast kan het aanschaffen van wintersportmateriaal behoorlijk in de kosten lopen. Kijk online welke prijzen je kan verwachten voor een snowboard of setje ski’s.