Lichamelijke klachten: wat doen we eraan?

Iedereen kent herkent het wel. Een nacht raar gelegen en je hebt de hele dag last van je nek of schouders. Dit zijn verschillende lichamelijke klachten die vaak helaas veel voorkomen. Niet alleen na een nacht verkeerd liggen treden deze klachten op, maar ook bij een verkeerde houding bijvoorbeeld. De houding tijdens het kantoorwerk, het tillen van spullen en tijdens het lopen zijn ook erg belangrijk. Een verkeerde houding kan er namelijk ook voor zorgen dat er lichamelijke klachten ontstaan. Helaas zorgt een verkeerde houding vaak voor klachten die langer duren dan een dag. 

Soorten lichamelijke klachten

Er zijn veel soorten lichamelijke klachten die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding. Lichamelijke klachten kunnen ook ontstaan tijdens het sporten of door een gekke beweging. Veel van deze klachten kunnen worden weggenomen door fysiotherapie. Een fysiotherapeut kijkt naar de klachten die zijn ontstaan, hoe deze zijn ontstaan en hoe deze verholpen kunnen worden. De behandelingen kunnen variëren van een massage om de spieren los te maken, maar ook in combinatie met sporten tijdens de behandeling. De fysiotherapeut kijkt samen naar welke behandeling het beste bij de klachten passen. Soms zijn de klachten na een paar behandelingen al over maar in sommige gevallen kan het langer duren. 

Kaaktherapie

Soms ontstaat er ineens pijn aan de kaken. Dit kan zijn als gevolg van een val van bijvoorbeeld de fiets maar ook door het verkeerd kauwen. De klachten kunnen variëren van pijn bij het kauwen, een blokkerende kaak maar ook pijn in de kaak na praten. Kaakfysiotherapie Den Haag is een partij die verschillende kaakfysiotherapeuten in dienst heeft die kijken waar de klachten vandaan komen. Natuurlijk gaat de kaakfysiotherapeut ook aan de slag met een behandelingsplan. Als de klachten bijvoorbeeld ontstaan zijn door verkeerd eten wordt er een nieuw eetpatroon aangeleerd. Vaak worden ontspanningsoefeningen voor de kaak ook toegevoegd aan het behandelplan.