Wat is waardiger? een mediator of een advocaat?

Ook met een advocaat zullen knopen worden doorgehakt en regelingen worden getroffen voor je scheiding. Dit wordt vervolgens door de rechtbank vastgelegd. Vaak is het zo dat de uitkomst hiervan niet een is waar beide partijen het mee eens zijn. Door de vertrouwensband die beide partners met een mediator opbouwen geeft het een waardiger einde aan het huwelijk. Een mediator probeert er namelijk alles aan te doen om de communicatie tussen beide partijen open te houden en is er bovendien op gericht om conflicten te verminderen. Meer informatie over mediators kun je vinden op De Suite website.

Ik wil hier zo snel mogelijk van af zijn, wie kies ik dan?

Omdat bij advocaten er vaak geen sprake is van communicatie tussen beide partijen, aangezien alle communicatie via de advocaat zal verlopen, kan het scheidingsproces erg lang blijven voortduren. Bij een mediator is het voortraject voorafgaand aan de scheiding iets langer, maar het juridisch traject kort. Dit maakt een relatief snelle scheiding mogelijk. Ook zul je de gelegenheid krijgen om dit af te handelen in je eigen vertrouwde omgeving. Ben je bijvoorbeeld woonachtig in Amersfoort? Dan kun je zoeken naar Mediation in Amersfoort. Door op deze manier te werk te gaan zorgen mediators ervoor dat je minder last hebt van moeilijkheden met je ex-partner na je scheiding. 

Mijn ex en ik kunnen echt niet meer door een deur

Het kan voorkomen dat een ex-koppel het punt van bemiddeling voorbij is. Er is teveel gebeurd en het vertrouwen is te erg beschaamd dat beide partijen niet meer met elkaar in gesprek willen en kunnen gaan. In het geval dat communicatie dus echt niet meer mogelijk is kan men alleen een advocaat inschakelen die de communicatie tussen beide partijen verzorgd en ‘vecht’ voor de belangen van zijn of haar cliënt. Dan wordt de scheiding een zogenaamde vechtscheiding. Een mediator wil het liefst voorkomen dat dit gebeurt, aangezien zij ook om de belangen van de kinderen die in het spel zijn denken.