Bad Bentheim: wellness en nog veel meer!

Bad Bentheim Duitsland

Wie in het weekend of in de vakantie af en toe een dagje onbezorgd op pad wil die heeft daarvoor in Nederland al genoeg opties. Maar als je de landgrenzen oversteekt openbaren zich zelfs nog veel meer mogelijkheden. Rijd bijvoorbeeld vanuit het Twentse Oldenzaal eens een klein stukje door naar het oosten, dan rijd je bij Bad Bentheim Duitsland in. Dit plaatsje, op zo’n tien kilometer van de grens gelegen, staat bekend om z’n uitgebreide wellnessfaciliteiten. Maar er is hier nog veel meer te doen, waarover je hieronder kunt lezen.

Bentheimer Wald, Bad Bentheim

Burg Bentheim

Het kasteel van Bad Bentheim heet officieel Burg Bentheim. Dit is zonder meer een van de grootste blikvangers van deze plaats. Het kasteel is gebouwd van zandsteen dat uit de plaats zelf afkomstig is. Het bestaat uit verschillende gebouwen die omgeven worden door een potige vestingmuur. Binnen de muren vergaap je je onder meer aan een vierkante kruittoren, een ronde donjon, een verfijnd poortgebouw, een kerk en een onbescheiden arsenaal. Een groot deel van het geheel is voor het publiek toegankelijk. Leuk weetje: Burg Bentheim viert in 2020 een soort van verjaardag. Het kasteel wordt namelijk voor het eerst vermeld in een stuk uit 1020: precies duizend jaar geleden dus!

Openluchttheater

Nadat in Bad Bentheim een steengroeve werd gesloten werd er een openluchttheater van gemaakt. Dit theater bestaat al sinds het jaar 1925. Hier worden elke zomer door getalenteerde toneelspelers voorstellingen gegeven. Sinds enkele jaren is dit theater trouwens door een overkapping beschermd tegen onder meer regenbuien.

Bad Bentheim, Duitsland

Natuurschoon

De onmiddellijke omgeving van Bad Bentheim biedt voor natuurliefhebbers de kans om fijne wandelingen en fietstochten te maken. vooral het Bentheimer Wald leent zich daar goed voor. Een deel van dit bos staat zelfs te boek als oerbos. Dit bos is ook bijzonder om het feit dat je tijdens het wandelen opeens Galloway runderen zou kunnen tegenkomen.