Een rustgevende Nederlandse vakantiebestemming? Reis af naar de Achterhoek!

Vakantieparken Achterhoek

Om overduidelijke redenen was 2020 een jaar waarin misschien wel meer Nederlanders dan ooit hun vakantie doorbrachten in eigen land. Een straf is dit echter geenszins. Nederland is namelijk een land dat aan alle soorten vakantiegangers het nodige te bieden heeft. Ook liefhebbers van natuur en rust komen in dit land goed aan hun trekken. Schaar jij jezelf hieronder en houd je daarbij ook van authentieke Nederlandse landschappen en dorpjes, dan is het bij uitstek aan te raden om je vakantie eens door te brengen op een van de vakantieparken in de Achterhoek. Hieronder lees je wat de Achterhoek – een regio in het oosten van Gelderland – zo mooi maakt.

Vakantieparken Achterhoek

Wat valt er zoal te doen in de Achterhoek?

Om de volgende redenen zul je geen spijt krijgen als je op vakantie gaat in de Achterhoek:

  • In de Achterhoek vind je diverse buitenplaatsen en zelfs kastelen. Deze zijn al fraai om van buiten te aanschouwen, maar sommige kun je misschien zelfs daadwerkelijk bezoeken. Vooral Kasteel Huis Bergh spreekt erg tot de verbeelding.
  • Dit gebied is bij uitstek een ideaal wandel- en fietsgebied. Je vindt hier vooral bossen en weilanden. Her en der zijn er ook heuvelachtige landschappen.
  • Leuke plaatsjes in en rond de Achterhoek zijn Doetinchem, Zutphen, Doesburg en Borculo.
  • Vlak bij Winterswijk vind je een heel bijzondere attractie, namelijk de steengroeven. Deze zijn ontstaan dankzij kalkwinning. Het bijzondere zit ‘m in het feit dat je in deze groeve ‘terug in de tijd’ kunt kijken. Je kunt in de groeve namelijk duidelijk zien welke grond wanneer is ontstaan.