Slachtoffer van een verkeersongeval? Zo claim je letselschade

verkeersongeval

Je bent helaas slachtoffer geworden van een verkeersongeval en nu wil je graag de letselschade claimen. Maar hoe doe je dit nu precies? Welke stappen moet je precies zetten? In dit artikel leggen wij het je uit.

  1. Stel de hoogte van de schadevergoeding vast

De hoogte van de schadevergoeding kun je vaststellen door alle directe en indirecte kosten die je hebt gemaakt ten gevolge van het ongeval bij elkaar op te tellen. Dit kunnen bijvoorbeeld medische kosten zijn en kosten voor het vervangen of herstellen van je voertuig of spullen. Daarnaast kunnen ook kosten voor huishoudelijke hulp en opgelopen verliezen door arbeidsongeschiktheid hieronder vallen.

verkeersongeval

Het is belangrijk dat je een duidelijk overzicht van alle kosten maakt. Bewaar ook rekeningen, bonnetjes en andere bewijzen. Aan de hand van het overzicht kun je vervolgens de hoogte van de schadevergoeding bepalen.

  1. Stel de tegenpartij aansprakelijk

Vervolgens stel je de tegenpartij aansprakelijk voor de letselschade. Dit doe je door het schadeformulier van je verzekering in te vullen. Het is belangrijk om de tegenpartij binnen drie jaar na het verkeersongeval aansprakelijk te stellen, aangezien de zaak na die tijd verjaard kan zijn. Je kunt hiervoor eventueel de hulp van een letselschadespecialist inschakelen.

verkeersongeval
  1. Start eventueel een rechtszaak op

Is de tegenpartij het niet met je eens en erkend hij slechts gedeeltelijk schuld of ontkent hij volledig? Dan kun je ervoor kiezen om een rechtszaak op te starten. Dit kan je helpen om alsnog de gehele schadevergoeding vergoed te krijgen.